Echipa

ALINA ADĂSCĂLIȚEI este arhitect peisagist, cu mai mulți ani de experiență în proiectarea și execuția de grădini și spații publice în diferite locuri din țară. Atașamentul față de peisaj, în sensul său complex de conlucrare între om și mediu, face ca ultimele sale proiecte de peisagistică să fie orientate către natura productivă, „agri-cultură” și viața tradițională. A colaborat la numeroase proiecte de restaurare și valorificare a peisajului în cadrul echipei Atelier Foaie Verde, la parcul Vilei Golescu din Câmpulung Muscel, sau cimitirul și biserica de lemn din Crivina de Sus.

PETRONELA COMĂNESCU descoperă secretele naturii prin cercetările realizate de-a lungul celor 17 ani la Grădina Botanică „D. Brândză”. Coordonează proiecte de educație pentru mediu precum „Grădina Bunicii”, unde vizitatorii de toate vârstele pot descoperi lumea magică din grădina de legume. Este secretar științific al Grădinii Botanice și cadru didactic la Facultatea de Biologie. Studiind plantele spontane, descoperă utilizările alimentare ale acestora, iar Grădina Istorică reprezintă o nouă provocare în încercarea de a transmite cunoștințele sale.

ANDREEA MACHIDON explorează lumea prin proiecte personale și de grup pe teme de arhitectură, design și fotografie. În prezent, exersează lucrul cu patrimoniul și cu materiale sănătoase, în cadrul Fundației Pro Patrimonio, coordonând atelierele pentru copii și colecția de obiecte Honest Goods, ce parteneriază meșteșugul cu designul contemporan. Grădina Istorică este provocarea și chemarea unui proiect ce speră să-i deschidă noi orizonturi de înțelegere asupra naturii comestibile și a posibilitățiilor prin care aceasta poate aduce oamenii împreună.

MONA PETRE și-a suprapus pasiunea pentru artă și istorie în studii concomitente de design și arheologie. Lucrează ca grafician, desenator, designer de produs și fotograf, în mediul corporate și pentru proiecte independente. Este autoare de carte de artă botanică și inițiatoarea proiectului Ierburi Uitate, o tentativă de redescoperire și reintegrare a plantelor de redescoperire și reintegrare a plantelor comestibile din flora spontană în alimentația contemporană. În prezent, acționează ca freelancer în domeniul creativ, punându-și cea mai mare parte din energie în realizarea unui vis cu rădăcini vechi: Grădina Istorică.

MIHAI PETRESCU-PUICĂ vede lumea din perspectiva copacilor. Societatea este o pădure, iar oamenii sunt copacii. A absolvit Silvicultura, unde a învățat despre funcționarea sistemelor naturale, pe care, defect profesional, o caută în orice domeniu al vieții. Trenul vieții l-a purtat prin stații diverse. Prima stație a fost ”conservarea naturii”, apoi a poposit o perioadă scurtă în stația ”educație”, iar acum s-a oprit în stația ”grădinărit”. Grădina Istorică va fi provocarea în care va îmbina experiența sa acumulată până acum: educație și ecologie.